lørdag 13. oktober 2012

6-0 seier mot Surnadal i årets siste hjemmekamp... Oppdatert!

Her er det synlige beviset på at vi er vinner av avdeling 9 2012!

Selv om opprykket ble sikret i forrige runde var det lite som tydet på det da Surnadal ble sendt hjem igjen med 0 poeng og antageligvis nedryk i bagasjen.

Andreas
Jan Ove           Preben          Jimmy            Jørgen
Oddvar(c)                   Even
Sondre               Øyvind                Johan
Kenneth

Innbyttere: Gummi, Svein Egil, Kristian, Nicolai, John Martin, Vegard og Svein-Arve

En del var sikkert spent på om vi var kommet ned igjen på jorda etter at vi i forrige runde slo Elnesvågen 4-2 og sikret oss 2 divisjons spill neste sesong. Det var imidlertidig lite som tydet på noe annet. For de ble etter hvert en grei 6-0 seier mot et Surnadal lag som nok må ta den kjedelige veien ned en divisjon. Nå er det fortsatt mulig for nordmøringene å unngå dette, men da spiller forskjellige faktorer inn.

Det ble gjort noen bytter til denne kampen. Ikke fordi noen av de som ble byttet ut gjorde svake prestasjoner i forrige kamp, men rett og slett fordi at det er hard konkurranse om plassene på laget og det er flere som fortjener å få spille.  Inn fra forrige kamp kom Sondre, Øyvind, Jimmy og Andreas på bekostning av Nicolai, Svein Egil, Svein Arve og Per Espen(skade). Andreas fikk for øvrig sin debut i divsjonen og gjorde en meget solid figur! En kan ikke forlange så mye mer av en keeper enn at han holder nullen.

Kampen startet på ingen måte med noe smell. Det var tydelig at dette var en kamp som betydde mye for Surnadal for de var aggressive og jobbet godt i sammen når vi hadde ballen. Det skal sies at balltempoet våres ikke var at det hurtige slaget og dette gjorde selvsagt jobben enklere for bortelaget sine spillere. Innledningsvis er det ikke mange sjansene å nevne. Vi er farligst frempå, men sliter med å skape de helt store sjansene. Det er på dødball vi er nærmest ved å ta ledelsen. Det er likevel ikke ufortjent at vi går opp i 1-0 etter 17 minutters spill. Øyvind snapper ballen i midtbaneleddet og slår en god stikker gjennom til Kenneth. Kjevik tar med seg ballen mot mål og legger uselvisk tvers igjennom feltet til Johan som kommer stormende fra bakerste. Han kaster seg frem og får puttet ballen i det tomme Surnadal buret.

Etter en noe litt halvveis start på kampen trodde vi nå at skåringen skulle gi oss den nødvendige selvtilliten for å kjøre over Surnadal. Vi hever oss noe, men er likevel en del i fra det nivået vi vet vi kan prestere på. Vi har som mål å skåre minst et dødball mål per kamp og ingen ting er da bedre enn å gjøre nettopp dette. En perfekt slått corner fra Johan møtes på første stolpe av vikarierende kaptein Aarsæther og ballen heades med stor kraft i nettet bak en sjanseløs Surnadal keeper. 2-0 og vi var spilt i knappe halvtimen. Etter skåringen er det faktisk Surnadal som er nærmest ved å skåre. Nærmest er de med et stolpetreff etter et godt skudd fra deres spiss. Utover dette er det ikke store greiene å skrive om. 2-0 står seg til dermed til pause.

Ingen stor omgang fra våres side, men til tross for dette er det en synlig klasseforskjell på lagene. I pausen kommer Kristian inn for en halvsyk Øyvind. Kjekt å se Kristian tilbake i form etter lengre tids sykdom.

Det tar ikke mer en 6 minutters spill i andre omgang før kampen er avgjort. Sondre setter på turboen og blir ikke stoppet før han blir dradd ned innenfor 16 meteren. Dommeren dømmer straffe, noe som fra min vinkel ser korrekt ut. Kenneth er som alltid sikker og sender keeper i venstre hjørne før han selv setter ballen i høyre til  3-0.

7 minutter senere blir kontoen for dødballskåringer ytterligere fylt på. Sondre slår en meget god dødball og på bakerste kommer Preben løpende og setter inn 4-0 med hodet. Nå er det bare ett lag på banen. Om Surnadal var med i små deler av den første omgangen har de ingen ting å stille opp med i andre. Vi maler på og er flere ganger nær ved å øke ledelsen ytterligere. Spesielt farlige er vi på venstre kanten der Johan til tider kjører karusell med sin back. På motsatt side driver Sondre løpetrening med sin og da kan vi vel prise oss lykkelig for at disse to er SIF spillere og ikke noe annet.

5-0 kommer selvsagt! Kenneth blir slått igjennom av Svein-Arve som ut i andre omgang entret banen for en småskadet Even. Kenneth prøver først med et skudd, men keeper avverger det første forsøket. Da runder Kjevik keeper og legger ut til Johan som har en enkel oppgave med å putte sin 8 nettkjenning for sesongen!

Kenneth får også sitt andre for dagen da han avslutter årets siste hjemmekamp med å legge på til 6-0. Nå er Kenneth opp i hele 28 nettkjenninger for sesongen! Vanvittig sterkt av den kjekke vigringen. Siden Torske ikke gjorde noen mål for Sunndal i deres 4-3 seier over Volda er det nå bare 1 mål som skiller de to storscorerne før siste serierunde skal avvikles kommende helg! Vi borte mot Hareid, mens Sunndal får besøk av Herd. Det sistnevnte oppgjøret var nok av mange før sesong spådd å vær den kampen som bestemte hvilket av de to lagene som rykket opp. Den gang ei!

Vi skal ikke vær misfornøyd med å score 6 mål samtidig som vi nok engang denne sesongen holder nullen bakover, men hadde vi levert det vi vet vi kan kunne vi fort ha fått både 8, 9 og 10 nettkjenninger. Men vi er laaangt i fra misfornøyd!

Da var altså årets siste hjemmekamp spilt. Fasiten på hjemmebane ble solide 12 seier på 13 spilte! Siden det ikke ble noe tap på hjemmebane i fjor har vi nå gått igjennom to sesonger med 22 seiere, 1 tap og 3 uavgjorte. Fort SIFFEN! Det har igjennom året vært mange fine opplevelser på hjemmebane der snuoperasjonen mot Sunndal (6-3) og seieren mot Herd (2-1) står som de største høydepunktene. Nå venter årets siste seriekamp og Hareid er motstandere. Jeg kommer tilbake med mer om den kampen når helgen nærmer seg. Enn så lenge får du nyte den flotte tabellen under.