lørdag 10. mars 2012

Seier mot Gursken/Larsnes..

Noe dårlige vær meldinger gjorde at dagens kamp ble flyttet i fra siffen, og inn i den flotte Sparebank Møre Arena (tidligere sunnmørshallen). Gursken/Larsnes har så langt bare tapt 1 kamp (Herd 2-0) og vi regnet med at de komme til å bli en tøff kamp.

* = kom inn

Gursken/Larsnes var i fjor nær ved å rykke ned. Hadde det ikke vert for omlegging og diverse høyere opp i divisjonene, måtte de tatt turen ned igjen i 4 divisjon etter bare en sesong i 3div. For mange, blant annet undertegnede var det noe overaskende at et så bra lag måtte slite helt i bunnen. Offensivt har G/L noen av de bedre spillerne i divisjonen, men defensivt har de større problemer. Den offensive rekken til G/L skulle presentere seg tidlig i dagens kamp. Innledningsvis er vi det førende laget uten helt å skape noen sjanser, men når vi ikke gjør det, tar G/L tak og går opp i ledelsen 1-0. De kommer rundt på våres høyre side og får slått 45 grader ut i feltet. Der blir det første skudd forsøket blokkert, men på returen er de kliniske. Noe i mot spillets gang står det altså 0-1.

Det tar derimot ikke mange minuttene før vi ajour. 1-1 kommer på nydelig vis av Kenneth.  Joakim spiller ballen i bakrom på Kenneth som springer i fra sin oppasser. Litt skrått fra høyre kan han spille ut 45, men istedenfor banker han ballen i lengste kryss. Det var ikke noe tvil om at den ballen skulle i mål! Etter målet forsetter vi å styre. G/L prøver å spille mye i bakrom på deres venstre kant, men en god John Martin sørger for at mye ender i ingenting.

Mye skjer også på våres venstre side. Peter, Joakim, Øystein og Kenneth kombinerer til tider fint og Peter er flere ganger igjennom på kant. På denne måten skulle også 2-1 komme. Joakim springer i fra sin oppasser, og slår inn til Kenneth som har en forsvarer i rygg. Kenneth klarer å holde han bak seg, og setter ballen kontrollert til venstre for keeper. Helt klart fortjent at vi nå har snudd kampen.

Vi har noen halv sjanser til å skåre enda flere, men litt mye blir upresist og gjør at 2-1 står seg til det gjenstår ca. 5 minutter av de første omgang.  Da går vi opp i 3-1. Preben bryter et G/L angrep og tar med seg Nicolai som kommer stormende. Han finner igjen Kenneth som har tatt turen ut på høyre kanten. Under press klarer han å slå et glimrende innlegg og de fullføres ved at Preben setter inn 3-1 med et hodestøt. Et flott angrep. 3-1 står seg til pause og det er fullt fortjent av vi leder kampen. En til tider bra første omgang fra våres side. Vi bruker ballen godt og er helt klart det førende laget.

2 omgangen er ikke helt som den første. Ikke noe stor omgang av noen av lagene der en del balltap og lavt balltempo var gjennomgående. G/L´s gode høyre kant er flere ganger frampå med noen raid og bare en god Henrik sørger for at 3-1 står seg. Vi kommer ikke helt inn i rytmen fra første omgang og skaper ikke det helt store selv. Kampens neste mål skulle allikevel bli skåret av en spillere i hvit og sort. En corner fra Svein-Arve blir klarert ut på 25 meter. Der står Øyvind klar og brenner av på halvspretten. Ballen fyker rett i venstre hjørnet og et nyyydelig mål er faktum! Rett og slett en kjempe perle fra Pickard.

Etter dette er Vegard nær ved å bli tredd i bakrom et par ganger, men bare en utrustende keeper hindrer flere baklengs for G/L. Ikke mye skulle tilsi at de skulle få flere skåringer denne kampen, men G/L var effektive og skulle få nettsus engang til før dommeren blåste av. G/L omtalte høyre ving tar med seg ballen inn i banen og får spilt frem deres spiss. Etter litt klabb og babb ender ballen på 15 meter og der kommer deres venstre ving og setter ballen til høyre for Henrik. Ikke mye han kunne gjort for og avverget 4-2.  Dette står seg ut og dermed ender kampen med SIF seier.

En bra første omgang ble etterfulgt av en ikke så bra andre omgang, men alt i alt er det mye positivt å ta med seg i fra denne kampen. Det er klart at det er bedring i enkelte ting fra tidligere treningskamper. VI jobber bedre som et lag både defensivt og offensivt og er mer truende for motstanderen sitt forsvar. Jeg regner med at L/G selv vil komme med deres syn på kampen. Deres hjemmesider finner du til høyre i margen under linker 3.Div...

I dag er det akkurat en veke til vi reiser mot varmere strøk, og Tyrkia!! Vi håper å få spilt en kamp eller to der nede, men dette er enda ikke helt avklart. Det skal uansett bli rå deilig å komme seg til varmere strøk. Både sosialt og fotball messig.