torsdag 29. mars 2012

3-1 seier mot Brattvåg


                       

Dette var på mange måter general prøven før vi igjen skal møte Brattvåg 9. April i 1.kvilkrunde i NM 2012.


Start 11er:
Per Espen
Jan Ove      Preben        Øystein      Jørgen
Oddvar       Kristian
Sondre           Svein-Arve          Johan
Joakim

Innbyttere: Vegard, Kenneth, Jesper, Nicolai, Svein Egil

Kampen:
Dette var på mange måter general prøven før vi igjen skal møte Brattvåg 9. April i 1.kvilkrunde i NM 2012. Siste test kommer dog førstkommende tirsdag mot AaFK2. Vi har spilt mot Brattvåg før i år da vi var inn i deres nye hall og spilte 7er turnering mot de og Volda. Her ble både SIF1 og SIF2 de beste lagene og sanket mest poeng, les mer om turneringen her. Nå var det derimot kunstgresset på siffen som var plassen og en 11er kamp er selvsagt noe helt annet.

Kampen startet fryktelig for våres del. Det var ikke mer en et par minutter spilt dag Brattvåg tar ledelsen 1-0. Et oppspill går rett i en Brattvåg spiller som på et touch finner deres høyre kant. Han har skaffet seg en kjempe luke og kommer alene med Per Espen. Litt skrått på løser han av et skudd som er på vei ut, men vinden lurer Per Espen og ballen blåser regelrett inn i lengste hjørne. Og ja det var friskt i denne treningskampen også, selv om vinden roet seg til andre omgang.

Ikke noe god start på kampen. De første 15 minuttene er svake fra våres del. Mye oppjaget spill gjør at vi ikke helt kommer inn i en rytme, men så kommer det seg. Fra 20 og utover er vi det klart beste laget! Vi får ballen ned på bakken og begynner å finne hverandre bedre. Spesielt på venstre kanten er det meget gode tendenser. Jørgen og Johan holder en stund fullstendig lekestund med Brattvågs høyre side. Spesielt høyre backen til Brattvåg fikk virkelig kjørt seg. Flere ganger kom både Johan og Jørgen til gode innlegg, men dessverre var ikke løpene foran mål helt satt seg. Dette kom seg derimot utover i omgangen. Vi var klart det førende laget og Brattvåg hadde lite ballkontakt.

Stort press og mye ballkontakt skulle til slutt lønne seg, trodde vi. Etter hvert fikk vi også i gang høyre siden med Sondre og Jan Ove. Sondre er en spiller som besitter meget stor fart. Denne brukte han på en god måte då han sprang forbi en Brattvåg spiller for så å kjøre en type Ronaldo finte. 45 ut finner han Joakim som klinker ballen i mål! En stund trodde vi at det var 1-1, men så bestemmer linjedommer seg for å vinke. Her mener han at Sondres ball var utenfor dørlinjen og dermed utspark fra BIL keeperen. I ettertid har linjedommer uttalt at han var på etterskudd og ikke derfor var sikker på sin avgjørelse. Er en usikker så skal en vel ikke heller dømme en ball ut? Men men, alle kan gjøre feil av og til! Heldigvis skulle det ikke gå lenge før vi fikk nok en nettsus. Denne gang av det lovlige slaget! Svein-Arve finner Joakim foran mål. Han demper ballen med seg forbi en Brattvåg spiller og finner nettmaskene med venstrefoten. En svært fortjent utligning!

Presset mot BIL fortsatte og det var egentlig et tidsspørsmål før vi gikk opp i ledelsen. 10-12 minutter etter 1-1 er Johan og Jørgen nok en gang frampå på venstre siden. Johan som var strååålende idag,  snurrer litt med en BIL forsvarer før han legger 45 grader ut til Svein-Arve. Han bruker høyre foten og setter ballen utagbart nede i nærmeste hjørne. 2-1 ledelse og det er ikke et mål for lite spør du meg. Brattvåg er knapt nok over midten med ballen og skaper smått. De prøver på noen gjennomløpninger der det meste går utover dørlinjen til Per Espen.
2-1 står seg til pause og det er velfortjent at vi leder etter det første 45.

Til 2 omgang gjør vi noen bytter. Nicolai kommer inn for Sondre, Jesper for Kristian og Svein Egil for Øystein. Utover kommer også Kenneth inn for Joakim og Vegard for Svein-Arve.

I 2 omgang mener jeg at det er et lag på banen. Brattvåg har lite å stille opp med, men har en to-tre sjanser derav en av de burde blitt mål! Vi har en del ball, men sliter med å komme til de helt store målsjansene. Vi kommer rundt både på høyre og venstre siden som i første omgang, men presisjon og udyktighet gjør at vi ikke putter flere. Vi er helt klart i framgang spillemessig og det er marginer som gjør at vi ikke får flere i nota tidligere enn vi gjør. For vi skulle faktisk få en skåring til. Vegard kom inn på etter 60 minutters spilt for Joakim. Vegard har den siste tiden vist meget god form og har puttet 3 mål på de siste 2 kampene. Dette skulle bli til 4 mål på 3 kamper. Vegard får ballen i bakrom med en BIL spiller hengende på. I denne pressede situasjonen gjør Vegard en strålende prestasjon. Han ser at keeper er på halvdistanse og løfter ballen i en fin bue over BIL sin sisteskanse og i kassa. En strålende skåring av glad laksen fra Oslo.

Som det vanligvis gjør så stopper hukommelsen her. Sjelden er det jeg husker veldig mye i fra andre omgangene våres, så viss jeg kommer over noen flere høydepunkt så skal jeg stikke innom å skrive de inn.

En ok gjennomført kamp fra våres side. 3-1 skaper et litt feil bilde av kampen syns jeg. For vi var mye bedre en dem i store perioder og burde absolutt slått dem med større siffer enn hva vi gjorde. BIL er derimot er bra lag og det blir ingen enkel motstand når vi møtes igjen om en ukes tid. Ut i fra mitt ståsted virket det som at Brattvåg manglet flere sentrale spillere til dette oppgjøret. Jeg regner med at disse er tilbake når alvoret er i gang og vil forsterke BIL ytterligere.

Neste kamp for våres del kommer allerede på tirsdag mot AaFK2. Klokkeslett er jeg usikker på, men jeg tar utgangspunkt i treningstiden våres klokken 1700. Derimot kan det godt tenkes at kampen går i 1900/2000 tiden.


Gårsdagens målskårere




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar